Független szakértői vélemény készítése

Cipőipari termékek

Táskák

Textiláru

Egyéni vásárlóknak

Kis & Nagykereskedőknek

Gyártóknak, forgalmazóknak

Cégünk országosan működő független bevizsgáló cég, cipőipari termékek, textiláru és kiegészítő termékek szakmai bevizsgálásával foglalkozik. Szolgáltatásunkat ajánljuk gyártóknak, forgalmazóknak, vállalkozásoknak; kis- és nagykereskedőknek, valamint egyéni vásárlóknak. Tevékenységünk kiterjed szavatossági ügyekben szakértői feladat ellátására, amely magában foglalja a rejtett anyag- és technológia vizsgálatot, reklamációs termékek kezelését, fogyasztói reklamációk elbírálását, illetve szaktanácsadást.

A korábbi irányelven túl (a vásárlástól számított 6. hónap végéig terheli a forgalmazót a bizonyítási kényszer), a 2022. januártól vásárolt termékek minőségi kifogása esetén a korábbi fél év helyett egy éven át a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék hibája a gyártáskor keletkezett-e, vagy nem rendeltetésszerű használatból ered. Ebben az esetben ennek teljes költségviselése is a forgalmazót terheli. A szavatosságból fennmaradó egy évben pedig (a vásárlástól számított 24. hónap végéig) viszont továbbra is a fogyasztónak kell bizonyítania állításának igazát saját költségén.

Hiv.: https://kormany.hu/hirek/tovabb-erosodnek-a-fogyasztok-jogai-2022-ben-is

Amennyiben Önt vagy vállalkozását terheli a bizonyítás, készséggel állunk rendelkezésére független szakértői vélemény elkészítésében. A forgalmazó által kiállított jegyzőkönyvet (Jegyzőkönyv a fogyasztó kifogásáról) minden esetben szükséges mellékelni a bevizsgálandó termékhez (cégek és magánszemélyek esetében is).

Megjegyezzük, hogy “a szakvélemény továbbra sem kötelező akkor, ha a kereskedő nem vitatja a fogyasztó igényét, például mert egyértelműen gyártási hibáról van szó. A jótállás teljes időtartama és a szavatossági idő első egy éve alatt a vállalkozásnak kell szakvéleménnyel bizonyítania, hogy a hiba nem gyári eredetű. A szakértői vélemény költségei alapesetben az eladót, a szavatossági idő második felében azonban a vevőt terhelik. A minőségi kifogásokkal kapcsolatos vitákban az azok megállapodásos rendezését segítő békéltető testületek is eredményesebben működhetnek közre, ha részletes szakvélemény áll rendelkezésre.”

Hiv.: https://kormany.hu/hirek/jovore-mar-nem-rughatnak-labdaba-a-sablonos-szakvelemenyek

Megbízásainkat mindig egyedileg, az adott termék sajátosságait figyelembe véve készítjük, így érdemi információt tartalmazó szakvéleményeket készítünk, amelyek tartalmazzák a vonatkozó rendeletben meghatározott tartalmi elemeket. Munkánkat hozzáértéssel, magas szakmai színvonalon, nagy tapasztalattal végezzük, szakirányú végzettséggel rendelkező, gyakorlott szakemberek közreműködésével, mindenkor a szakmai szempontokat, hatályos jogi szabályozásokat szem előtt tartva és azok változásait követve.

WordPress Themes